Hasznos tudnivalók

  • Eladás előtt bizonyosodjon meg róla, hogy megvan-e a forgalmi, törzskönyv, legalább két gyári kulcs, és a szervízmappa. Az elveszett törzskönyv pótlása ugyanis hetekig tart. Ha pedig csak egy kulcs van a gépkocsihoz, vagy nincs meg a szervízmappa, akkor az ront az értékén, főleg a fiatalabb autók esetében.
  • Mielőtt felhív bennünket, kérjük nézze meg, hogy milyen árban mozog járműve a hasznaltauto.hu-n, mert ez alapján fogjuk megbecsülni mi is az értékét. Nekünk is kellemetlen, amikor valaki mondjuk 800.000 Ft-os értéknek tartja az autóját, pedig valójában 600.000 Ft.-ot ér már csak, és megsértődik az 500.000 Ft. körüli ajánlatunkon.
  • Nyilvánvalóan csak piaci érték alatti áron tudjuk megvásárolni járművét, hiszen nekünk is élnünk kell valamiből, illetve számos költségünk van még vele megvétel után is. Az ár résünk változó, függ az adott típus keresettségétől is, tehát ez minden esetben egyedi megbeszélés tárgyét képezi.
  • Amennyiben van a járművének valami kisebb, olcsón javítható hibája, ami miatt világít például a motor kontroll lámpa, vagy zörög valami, akkor érdemes megcsináltatnia, mert mi mindig abból indulunk ki, hogy mi a legrosszabb eshetőség a javítással kapcsolatban.
  • Látnunk kell tiszta állapotban is a járművét, hogy az esetleges karcok ne tudjanak rejtve maradni, kérjük ne sárosan hozza el.
  • Nem utolsó sorban megkérünk mindenkit, aki rejtett hibás, tartozással terhelt, totálkárosból feljavított állapotú autót akar eladni, hogy ne nálunk próbálkozzon, nem fog sikerrel járni!
  • Szavatosság, jótállás: Kisebb hibákra, kopó alkatrészekre természetesen nem kell garanciát vállalnia, de ha komolyabb rejtett hibája van a járműnek, azt jeleznie kell felénk, pl. olaj, vagy hűtővíz fogyasztás, váltó, elektronikai hibák.